Zijn veel van uw medewerkers bijna de hele tijd onderweg? Dan weet u ook dat verkeersongevallen een echte plaag zijn. Precies daarom hebben steeds meer voertuigen een slimme camera aan boord. Zijn ze ook iets voor u?

Bij 8 verkeersongevallen op 10 is de bestuurder afgeleid. Hij gebruikt zijn smartphone terwijl hij rijdt, heeft zijn gordel niet aan, rijdt agressief of dommelt in slaap. De risico’s op een ongeval stijgen dan snel. Gelukkig helpt de technologie u om die risico’s te beperken, met een dashcam of slimme camera in het voertuig. U voorkomt onheil en maakt uw bedrijfsactiviteiten veiliger!

1. Hoe werkt een dashcam?

Dashcams zijn gebaseerd op de Surfsight-technologie. Het resultaat is een betrouwbare oplossing die exact biedt wat de transportsector nodig heeft. Hoe werkt het? Tegen de voorruit of op het dashboard wordt een kleine dubbele camera geïnstalleerd, die tegelijk de weg én de cabine filmt. Wilt u ook de zijkanten van het voertuig of de lading in het oog houden? Dat kan zonder meer, met enkele extra camera’s. Een vakman installeert het hele systeem op minder dan 10 minuten, inclusief alle aansluitingen en de correcte instelling van de opnamehoeken.

2. 360° zicht op uw vloot

Zodra de dashcam in het voertuig is geïnstalleerd, detecteert hij systematisch risicovol gedrag van uw bestuurders met behulp van sensoren die gebruikmaken van artificiële intelligentie. U kunt zelfs waarschuwingen in real time instellen om preventief in te grijpen. Andere pluspunten? Alle opnamen zijn onmiddellijk beschikbaar op het webplatform. Denk ook aan de mogelijkheid om video in te schakelen als krachtig opleidingsinstrument. Door uw bestuurders te confronteren met concreet rijgedrag verhoogt u hun verantwoordelijkheidsgevoel.

3. Een win-winoplossing

Dashcams geven u dus in real time een heldere kijk op uw vloot en informatie voor een proactief vlootbeheer. Uw bestuurders rijden veiliger en u weet altijd wat er met uw voertuigen aan de hand is. Bovendien helpen dashcams u om te voorkomen dat de lading wordt gestolen of mensen de laadruimte binnendringen. En wat daarbij fantastisch is: u kunt altijd meteen reageren! De uitgebreide rapporten helpen u ook om uw vloot en uw bestuurders beter te evalueren.

4. Een ongeval? Wie treft schuld?

Als er zich een incident voordoet, beschikt u over veel informatie om uit te maken wat er echt gebeurd is. De afhandeling met de verzekeringsmaatschappijen verloopt veel vlotter, want met de video hebt u onmiddellijk onweerlegbaar bewijs in de hand. Zo vermijdt u een langdurig onderzoek, geschillen en dure schikkingen!

Gerelateerd nieuws

01/07/2024
Klanten van Viasat Belgium kunnen nu gebruik maken van de unieke automatische parkeeroplossing van Parkd en tot wel 30% besparen op hun maandelijkse…