In een wereld waarin voertuigen een belangrijke troef zijn voor bedrijven en wagenparkbeheerders, hebben Targa Telematics en Viasat een bijzonder belangrijk resultaat aangekondigd in de strijd tegen diefstal.

Volgens de statistieken die zijn verkregen uit gegevens die zijn verzameld door het netwerk van operationele centra van Targa Telematics en Viasat, is in het jaar 2023 de diefstalincidentie binnen wagenparken met gecontroleerde voertuigen van minder dan 5 jaar oud – dat zijn meer dan een miljoen voertuigenmet meer dan 30% gedaald. Dit belangrijke resultaat werd bereikt door de implementatie van de technologische oplossing Smart Vehicle Protector, gebaseerd op kunstmatige intelligentie en uitgerust met voorspellende mogelijkheden.

De vermindering van het aantal diefstallen is voornamelijk te danken aan de preventieve activiteiten van de technologische oplossing van Targa Telematics en Viasat, die een groot aantal situaties identificeert die als diefstalrisico worden beschouwd, en aan de proactieve acties die worden ondernomen, zelfs dagen voordat de gebeurtenis zich voordoet. De oplossing is gebaseerd op de ontwikkeling van algoritmen voor kunstmatige intelligentie en machinaal leren, gebaseerd op gegevensverzameling en expertise opgebouwd gedurende 20 jaar activiteit op dit gebied.

De toepassing van de Smart Vehicle Protector-oplossing levert klanten tastbare voordelen op. Voor een wagenpark van ongeveer 100.000 voertuigen, bijvoorbeeld, kunnen we :

  • besparingen van ongeveer € 7 miljoen, simpelweg omdat gestolen voertuigen niet vervangen hoeven te worden* ;
  • lagere reparatiekosten voor voertuigen die snel worden teruggevonden (soms zelfs voordat de klant aangifte doet), te becijferen op ongeveer €475.000**;
  • tot slot een hoger aantal opgespoorde fraudegevallen, waardoor klanten meer informatie krijgen en er een betrouwbaarheidsindex wordt opgesteld voor mensen die een voertuig huren.

“Wij bieden onze klanten een complete service voor de bescherming van hun vermogen”, zegt Jad Tabet, directeur van Targa Telematics voor Frankrijk: “Dankzij onze jarenlange ervaring met klanten die grote wagenparken beheren, maar niet alleen die wagenparken, en verhuurbedrijven, hebben we een aanzienlijke expertise op dit gebied opgebouwd en gedragsmodellen gecreëerd die voortdurend worden bijgewerkt dankzij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en algoritmen voor machinaal leren. Deze stellen ons in staat om talrijke risicomodellen te bouwen door verschillende soorten specifieke en contextuele gegevens met elkaar te vergelijken, zodat we preventief kunnen ingrijpen om diefstal te voorkomen”.

Dezelfde hardwarecomponenten die aan boord zijn geïnstalleerd, voeren tegelijkertijd een groot aantal functies uit, waarbij diefstalpreventie wordt geïntegreerd met een verscheidenheid aan diensten die zijn ontworpen om operationele processen te optimaliseren. Ze stellen bedrijven ook in staat om hun marktaanbod te diversifiëren en te innoveren via steeds geavanceerdere en meer op maat gemaakte contracten, afgestemd op de specifieke behoeften van eindklanten.

* uitgaande van een gemiddelde waarde per voertuig van €18.000

** uitgaande van een gemiddelde reparatiekost van ongeveer €2.000 per voertuig

Over Targa Telematics

Targa Telematics levert al meer dan 20 jaar telematica-, intelligente mobiliteits- en digitale IoT-platformoplossingen voor mobiliteitsoperatoren. Het bedrijf telt 160 medewerkers die diensten ontwikkelen die met name gericht zijn op lange- en kortetermijnverhuurbedrijven, bedrijfswagenparken, voertuigfabrikanten en verzekeringsmaatschappijen. Het portfolio van oplossingen omvat activabeheer, vlootbeheerdiensten, verzekeringstelematica en intelligente mobiliteitsoplossingen voor zowel de consumenten- als de professionele markt. Na de overname van de Viasat-groep, die in 2023 werd afgerond, heeft Targa Telematics zijn aanwezigheid op de Europese markten versterkt met een sterke aanwezigheid in landen als Italië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Polen en Roemenië – evenals in Chili. Het bedrijf is in staat om op internationale schaal aan projecten te werken met gespecialiseerde lokale teams. Targa Telematics neemt deel aan het Global Compact van de Verenigde Naties en houdt zich aan de principiële benadering van verantwoord ondernemen.

Voor meer informatie: www.targatelematics.com.

TARGA TELEMATICS 

Elena Bellini, Marketing Director, Port. [+39] 335 135 1277 elena.bellini@targatelematics.com

Susanne Furini, Communication Manager, Port. [+39] 345 727 4925 susanne.furini@targatelematics.com

Gerelateerd nieuws

01/07/2024
Klanten van Viasat Belgium kunnen nu gebruik maken van de unieke automatische parkeeroplossing van Parkd en tot wel 30% besparen op hun maandelijkse…