CheckInAtWork

Automatische aanwezigheidsregistratie op bouwterreinen

Automatiseer de CheckInAtWork-rapportering met Viasat Connect-oplossingen

Wettelijke context

Sinds 2016 is elektronische aanwezigheidsregistratie verplicht bij bouwprojecten van meer dan € 500.000 excl. btw voor elke persoon die actief betrokken is bij de uitvoering op het bouwterrein (arbeiders, veiligheidscoördinatoren,…).

De hoofdaannemer is verantwoordelijk voor de registratie, ook van zijn onderaannemers die op het bouwterrein aanwezig zijn.

De volgende informatie moet uiterlijk bij aankomst op het bouwterrein aan de RSZ worden doorgegeven:

De RSZ heeft het CheckInAtWork-portaal en een mobiele applicatie ontwikkeld die specifiek bedoeld zijn voor de registratie van deze aanwezigheden, en heeft deze dienst opengesteld voor derden zoals Viasat om deze aanwezigheidsregistraties te automatiseren via systemen van derden (prikklokken, geolocatiesystemen, enz.).

Het doel is tweedelig:

Antwoord van Viasat op deze wettelijke context

Viasat biedt verschillende oplossingen om deze aanwezigheidsregistratie voor haar klanten en hun onderaannemers te vergemakkelijke

Voordelen van CheckInAtWork Viasat Connect

Voor aannemers
De voertuigen zijn uitgerust met een GPS-tracker en een badgelezer. De CheckInAtWork-aangifte wordt automatisch uitgevoerd wanneer een werknemer “badget” in een voertuig dat zich op een bouwplaats bevindt, geïdentificeerd op basis van zijn GPS-locatie.

Voor onderaannemers

Onze artikels

Concrete cases gelinkt aan onze oplossingen

Wat onze klanten denken over Viasat Connect

Onze andere oplossingen van Personeelsbeheer