Bedrijf

Viasat Connect, een belangrijke speler op het gebied van telematica en IoT

Viasat werd opgericht als een operator gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica diensten via satelliet voor de automobielsector. Begin 2023 werd de groep overgenomen door Targa Telematics, een technologiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van IoT-oplossingen en digitale platforms gericht op connected mobility. Deze operatie markeert de oprichting van een van ’s werelds toonaangevende spelers op het gebied van IoT en de ontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen en -diensten (smart mobility), met een sterke focus op verzekeringstelematica. Het bedrijf heeft nu een directe aanwezigheid in acht belangrijke Europese landen (Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Polen en Roemenië), evenals een dochteronderneming in Chili, en brengt een reeks innovatieve technologieën op de markt als onderdeel van wereldwijde projecten.

Viasat Connect NV is een Belgisch, in Brussel gevestigd, bedrijf gespecialiseerd in telematica, incident management en SVR (Stolen Vehicle Recovery). Viasat Connect commercialiseert zijn oplossingen in België en via een efficiënt netwerk van resellers in Europa (Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en Oostenrijk) en in 17 Afrikaanse landen. Deze oplossingen zijn gericht op kleine en middelgrote bedrijven in transport en logistiek, bouw, technische dienstverlening, lokale overheden, schoonmaak en andere sectoren, met als doel het optimaliseren van de operaties, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de algehele efficiëntie. Viasat Connect nv gelooft in een wereld waarin afstand niet langer een obstakel is. Afstand is de kern van ‘field service’-bedrijven. Het heeft een directe impact op hun productiviteit, veiligheid en commercieel potentieel.

25

Jaren

Meer dan 25 jaar ervaring met de ontwikkeling, productie en toepassing van GPS-systemen

35

Personeel

Meer dan 35 medewerkers zetten zich in voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe toepassingen en voor de klantenservice

2 200

Loyale klanten

2 200 trouwe klanten, zowel KMO’s als multi-nationals

55 000

Voertuigen en activa in beweging

55 000 voertuigen en mobiele activa onder beheer, in Europa en Afrika

50

Wederverkopers

Een netwerk van 50 gecertificeerde wederverkopers in Europa en Afrika, die garant staan voor een lokale service en gepersonaliseerde oplossingen voor elk van onze klanten

Onze geschiedenis

Sinds 1 januari 2021 is Emixis omgedoopt tot Viasat Connect Belgium

Viasat Connect Belgium is een Belgische leider in telematica, fleet management, mobile workforce tracking en IoT. Viasat Connect Belgium, de nummer 3 van Europa in telematica, maakt deel uit van de Viasat Groep, met meer dan 700.000 aangesloten voertuigen.
Onze merken zijn onder meer Securysat en aidoo mobile.

De in Brussel gevestigde onderneming wordt het bruggenhoofd voor de hele groep in de Benelux, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Franstalig Afrika. Viasat Connect Belgium profiteert van de knowhow van de Viasat-groep in het veelbelovende segment van geolokalisatietoepassingen voor verzekeringsmaatschappijen. Dankzij deze nieuwe technologieën kan de gebruiker profiteren van een verzekeringspolis waarvan de premie afhankelijk is van het aantal afgelegde kilometers en zelfs van het soort gebruik dat de bestuurder van zijn voertuig maakt.

De Viasat Group is een Europese leider in satellietgebaseerde beveiligingssystemen die ultramoderne telematica- en IoT-technologieën integreren om een uitgebreide beveiliging te bieden voor het voertuig en zijn inzittenden in de markten van anti-diefstalbeveiligingssystemen, verzekeringstelematica, vlootbeheer en Big Data. Sinds 2016 is de groep uitgegroeid tot een van de machtigste economische bedrijven, met een aanwezigheid in meer dan 50 landen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Technologie partners

Viasat Connect Belgium garandeert een investering op lange termijn voor zijn klanten via technologische partnerschappen met ICT-specialisten uit de sector, wat een echte openheid van zijn oplossingen weerspiegelt.

Partner van Graine de vie

Wij zijn eco-verantwoordelijk!

Viasat Connect Belgium neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid zeer ernstig en vindt het vanzelfsprekend om duurzame ontwikkeling te ondersteunen.
Het is belangrijk dat we de natuur de plaats geven die haar toekomt.
Daarom heeft Viasat Connect Belgium een mechanisme opgezet om onze ecologische voetafdruk te compenseren.

In samenwerking met de vereniging Graine de vie, die betrokken is bij de herbebossing in Madagaskar, plant Viasat Connect Belgium 5 bomen voor elke verkochte box.
Door eerlijke banen te scheppen voor de plaatselijke bevolking in de kwekerijen en boomplantages,
verbetert Graine de vie niet alleen de gezondheid van onze planeet, maar ook het dagelijkse leven van de Malagassische bevolking.