Veel sectoren krijgen het moeilijk nu de brandstofprijs door het dak gaat. Bovendien wordt het voor dieven steeds interessanter om brandstof over te hevelen. Wat doet u daraan?

Bedrijven die op locatie bij klanten werken en field services aanbieden, worden keihard getroffen door de hoge brandstofprijzen. Bij sommige bedrijven vertegenwoordigt voertuigbrandstof al een kwart van hun totale kosten. En er lijkt voorlopig maar geen einde te komen aan de opwaartse trend. Eind 2020 kostte een liter diesel gemiddeld nog 1,20 euro, nu al meer dan 1,80 euro. Door het hoge verbruik van bestelwagens en vrachtwagens lopen de extra kosten snel op. Eén enkele tankbeurt kost 50 tot 500 euro meer dan een jaar geleden! Wat de redenen hiervoor ook zijn – coronacrisis, economische heropleving, geopolitieke context, … – u hebt er in elk geval geen greep op. Daarom is het zo belangrijk dat u alle middelen inzet waarover u wel beschikt.

Scherpe blik op uw verbruik

Meten is weten … Om het verbruik van uw voertuigen in de hand te houden, hebt u data nodig. Daarmee vermijdt u vanaf nu situaties die u (veel) geld kosten, zoals brandstofdiefstal door overheveling, gesjoemel met tankkaarten, enz. De torenhoge brandstofprijzen brengen sommigen immers in verleiding. Men schat bijvoorbeeld dat brandstofdiefstal door overhevelen tot 5% van de totale brandstofkosten uitmaakt. Een echte opdoffer voor uw rentabiliteit! Hoe u dat verhelpt? Met slimme technologische oplossingen om uw verbruik te controleren en te optimaliseren.

Efficiënte bewakingstools

In real time merken wanneer het brandstofpeil van een voertuig plots sterk daalt, op afstand het gebruik van uw tankkaarten controleren, het reële verbruik van uw vrachtwagens vergelijken met de gegevens van uw brandstofleverancier, … Dat is allemaal mogelijk met efficiënte oplossingen voor brandstofcontrole. Die vragen bovendien maar een beperkte investering in verhouding tot de mogelijke besparingen.

Hoe werkt dit technisch? De Viasat-oplossingen zijn in real time verbonden met een platform dat 24 u/24 en 7 dagen per week beschikbaar is:

  • een baken met CAN-bus-aansluiting om rechtstreeks de motorgegevens en het reële brandstofverbruik op te volgen,
  • een bedrade of Bluetooth-sensor in de brandstoftank van uw vrachtwagens.

Deze eenvoudig te installeren technologieën zijn onmisbaar om:

  • uw brandstofverbruik te optimaliseren dankzij milieubewust rijgedrag en geavanceerde onderhoudsprogramma’s,
  • uw brandstofbudget in de hand te houden,
  • fraude of een te hoog verbruik op te sporen,
  • snel te reageren bij misbruik of andere ongewenste situaties.

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…