Arbeidsongevallen zijn zeer kostbaar op menselijk vlak. Met ook financiële gevolgen voor bedrijven! Hoe verzekert u de veiligheid van uw werknemers? 

 

150.000. Dat is het aantal arbeidsongevallen dat zich in 2021 in België plaats vonden. Dit aantal terugdringen is een grote uitdaging voor bedrijven. Vooral in sectoren en beroepen waar eenzame werknemers (DATI) werken of waar regelmatig risicosituaties voorkomen. 

Een altijd aanwezig gevaar 

Runt u een beveiligingsbedrijf? Uw agenten zijn vaak alleen bij de uitvoering van hun taken. Hoe kunt u hun veiligheid garanderen bij een aanval of incident? Maar er zijn evenveel gevaarlijke situaties als er sectoren zijn… In de bouw? Werknemers zijn nooit veilig voor een val of verkeerd gebruik van machines. Hetzelfde geldt voor bedrijven met technicis die soms alleen moeten ingrijpen om een lift te repareren, een lek te dichten, enz. Hoe zit het met activiteiten met industriële machines met meerdere gevaren: pletten, snijden, vangen, enz. Zijn uw operators goed beschermd bij een arbeidsongeval? 

Geolokalisatie als redding 

Het goede nieuws is dat de technologie nu doeltreffende oplossingen biedt om snel te worden gewaarschuwd in geval van een risicovolle situatie (brand, instorting, enz.) en om de veiligheid van uw geïsoleerde werknemers of in gevaar werknemers te waarborgen. Deze op geolocatie gebaseerde hulpmiddelen verkorten de nodige tijd om in te grijpen en de menselijke gevolgen minimaliseren. Stelt u zich de val van een metalen structuur op een bouwplaats voor: hoeveel arbeiders zijn er aanwezig? Op welke plaatsen? Hoeveel zijn er in nood? Het beantwoorden van deze vragen helpt reddingswerkers de kans op een snelle redding te maximaliseren! Een veiligere werkomgeving – voor een redelijke investering – betekent ook een hogere productiviteit en een betere kwaliteit van het werk. Win-Win! 

Hoe werkt het? 

Oplossingen op basis van BLE-technologie (Bluetooth Low Energy) beantwoorden perfect aan deze uitdagingen: zoals het IConnect-baken en de TMT250 Personal Tracker. Deze BLE-tags geolokaliseren in real time elke persoon die ermee is uitgerust (via het sleutelkoord of de riembevestiging). Nog beter, ze hebben een SOS-knop en instant messaging die kunnen worden geactiveerd in geval van gevaar. Een verlies van verticaliteit of langdurige immobilisatie? U wordt gewaarschuwd en uw werknemer in gevaar wordt geolokaliseerd. Deze mini-boxen zijn perfect aangepast aan moeilijke buitenomstandigheden: klein, robuust, waterbestendig, batterij met lange levensduur, enz. Sterker nog: het IConnect-baken kan bijvoorbeeld ook heel nuttig zijn voor het monitoren van rondes (bewaking) of voor het badgen van het begin en einde van diensten. 

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…