Graine de Vie compenseert elk jaar bijna 175 000 ton CO2 door bomen aan te planten en de lokale bevolking bewust te maken. Viasat steunt deze strijd voor een beter milieu.

Meer dan 40 000 000 bomen aangeplant! Dit ongelooflijke aantal zou symbool kunnen staan voor de inspanningen van Grain de Vie sinds 2009. Toch doet de organisatie nog veel meer. Ze maakt mensen bewust van het belang van een gezond milieu en redt daardoor miljoenen bomen. Verder zet ze een aantal projecten op om mangrovebossen te restaureren en nationale parken te beschermen en te restaureren. De vereniging is bovendien actief in één van de kwetsbaarste gebieden van de planeet: Madagascar. Het is het op 4 na armste land ter wereld en één van de landen die het meeste blootstaan aan de gevolgen van de klimaatopwarming.

Voor de planeet en de mensen

Graine de Vie compenseert jaarlijks bijna 175 000 ton CO2. De activiteiten voor milieubehoud van de organisatie hebben ook altijd een sociale dimensie. Bijna de helft van de aangeplante bomen brengt producten voort die essentieel zijn voor het inkomen van de lokale bevolking (fruit, koffie, cacao, avocado’s, enz.). Duizenden personen halen uit deze activiteiten voedsel en een inkomen. Tegelijk zien ze in hoe belangrijk het is om de fruit- en kruidenbomen te beschermen en de wouden te restaureren. De NGO besteedde in 2020 ruim 5% van zijn middelen aan humanitaire projecten. Hij deelde 100 000 maaltijden uit in de armste wijken van Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar. Graine de Vie is niet alleen aanwezig in Madagascar, maar ontwikkelt ook projecten in Togo, Benin, Kameroen en Ghana.

Waarom verleent Viasat steun aan Graine de Vie?

We kunnen de klimaatuitdaging niet langer ontkennen. Daarom steunt Viasat de inspanningen van Graine de Vie voor een beter klimaat met financiële giften. De organisatie rekent immers zowel op particulieren als bedrijven om haar acties voort te zetten. De inzet van Graine de Vie maakt het mogelijk om de impact van onze activiteiten op de natuur te beperken en het niet verder te verlagen deel van onze koolstofafdruk te compenseren. Bovendien is het een middel om onze medewerkers en klanten samen te brengen rond deze duurzame uitdaging.

Dubbel “eco-partnerschap”

In 2019 begon de groep Viasat de organisatie te steunen en twee jaar later begon ook Viasat Connect Belgium dat te doen. Dankzij dit dubbele “eco-partnerschap” kon begin 2020 een eerste boom worden geplant, in een van de twee boomkwekerijen die in Madagascar de naam van Viasat dragen. De organisatie beheert in totaal 218 boomkwekerijen. Hoever staan we nu? We kunnen trots melden dat dankzij onze giften verscheidene mensen een baan hebben en dat tienduizenden zaailingen zijn geplant in kwekerijen en in herbebossingsgebieden. In het besef dat het kleinste gebaar meer telt dan de beste goede bedoelingen is dit onze bijdrage om de planeet te beschermen en de meest kansarme bevolkingsgroepen te helpen!

Viasat soutient Graine de Vie ! Une association qui lutte contre la déforestation grâce à la sensibilisation des populations et la plantation de plus de 40.000.000 d’arbres…

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…