Targa Telematics versterkt verder zijn leiderschap op de Italiaanse en Europese markt en breidt het aanbod van innovatieve technologieën voor steeds meer internationale projecten uit. 

Nicola De Mattia (CEO van Targa Telematics) licht toe: “De overname stelt de groep in staat om een belangrijke stap te zetten in termen van omvang en internationale aanwezigheid.”

Targa Telematics Spa – een technologiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van IoT-oplossingen en digitale platforms voor geconnecteerde mobiliteit – heeft een overeenkomst getekend voor de overname van 100% van het aandelenkapitaal van Viasat Group Spa (“Viasat Group”).

De overname, die gepland staat afgerond te worden tegen het eerste semester van 2023, zal onderworpen zijn aan een aantal voorwaarden die voor soortgelijke overnames gelden, waaronder de toestemming van Golden Power (in Italië en Spanje) en de goedkeuring van de Antitrust Autoriteit.

Viasat Group vertegenwoordigt Italiaanse uitmuntendheid op technologisch vlak die toegepast wordt in de automobielsector. In de loop der jaren heeft hij zich gevestigd als een van de Europese leiders op het gebied van de levering van diensten en oplossingen van info-telematica, alsook IoT voor de beveiliging en bescherming van personen, voertuigen en goederen.

Deze overname markeert de oprichting van een van de belangrijkste wereldspelers op het gebied van IoT en voor de ontwikkeling van oplossingen en digitale diensten voor geconnecteerde mobiliteit. Deze zal aanwezig zijn in acht essentiële Europese landen: Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Polen en Roemenië, en bovendien ook een bedrijf in Chili.

Dankzij de overname van Viasat Group zal Targa Telematics – een Italiaans bedrijf dat al in het buitenland actief is met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Portugal – zijn leiderschap op de Italiaanse markt verder versterken en zijn expansie in Europa versnellen. Dit zal vanaf het begin een breed scala aan innovatieve technologieën voor wereldwijde projecten op de markt kunnen brengen.

In het kader van deze internationale realisaties zal Targa Telematics gebruik kunnen maken van een sterke toegewijde lokale ondersteuning in verschillende landen om zijn klanten, waaronder meestal multinationale groepen die actief zijn op het gebied van mobiliteit, maar ook in andere sectoren van de markt, optimaal te bedienen.

We zijn enthousiast om een prestigieus bedrijf als Viasat Group te verwelkomen – een virtuoos voorbeeld van ondernemerschap – dat ons in staat stelt een belangrijke stap te zetten in termen van omvang en internationaal bereik, en om onze aanwezigheid uit te breiden naar belangrijke delen van de markt. Dit zijn cruciale elementen om onze concurrentiepositie te blijven versterken en onze klanten een breed scala aan diensten op het gebied van slimme mobiliteit aan te bieden voor steeds meer internationale projecten”, aldus Nicola De Mattia – CEO van Targa Telematics. “Dit is de eerste overname van significante omvang door operatoren in onze sector, en is gericht op een tastbare consolidatie van de markt. De sterke coördinatie tussen de teams en de synergie die voortvloeit uit de knowhow en de nieuwste technologieën van beide ondernemingen zullen ons in staat stellen onze rol als hoofdrolspelers in de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst opnieuw te consolideren”.

“Deze transactie met Targa Telematics, een innovatief tech-bedrijf en leider op dit gebied, is een belangrijke erkenning van de waarde die in de loop der tijd is opgebouwd en de groeiperspectieven van Viasat Group”, voegt Domenico Petrone, President en CEO van Viasat Group Spa, toe. “Het partnerschap met Targa Telematics is de beste strategie om nieuwe en bredere horizonnen te openen, zowel voor het bedrijf als voor de mensen die er met grote professionaliteit werken. Elektrische plannen en productie, evenals de ontwikkeling van hardware en software gerelateerd aan Waste Management, maken geen deel uit van de overname”.

Lees het persbericht van Targa Telematics

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…