Targa Telematics Spa – een technologiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van IoT-oplossingen en digitale platforms voor verbonden mobiliteit – kondigt aan dat het de afronding van de overname van 100% van het aandelenkapitaal van Viasat Group Spa (‘Viasat Group’) heeft voltooid.

De transactie werd afgerond – zoals meegedeeld op 27 februari 2023 – na de goedkeuring van de antitrustautoriteit in Italië en Spanje en na de succesvolle afronding van de Golden Power-procedure in Italië.

Deze transactie markeert de oprichting van een van de belangrijkste mondiale spelers op het gebied van IoT en voor de ontwikkeling van oplossingen en digitale diensten voor verbonden mobiliteit. Hij zal aanwezig zijn in acht belangrijke Europese landen: Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk, het VK, België, Polen en Roemenië, met daarnaast ook nog een bedrijf in Chili.

Targa Telematics versterkt zijn leiderschap op de Italiaanse markt, versnelt zijn expansie in Europa en stelt vanaf het begin zijn technologieën ten dienste van projecten op het vasteland en daarbuiten.

In het kader van deze internationale projecten zal Targa Telematics optimaal gebruik kunnen maken van sterke en toegewijde lokale ondersteuning in verschillende landen voor een optimale dienstverlening aan zijn klanten, waaronder voor het merendeel multinationale groepen die actief zijn op het gebied van mobiliteit, maar ook in andere marktsectoren.

OVER TARGA TELEMATICS 

Targa Telematics is een toonaangevende wereldwijde speler op het vlak van het IoT en de ontwikkeling van digitale oplossingen en platforms voor verbonden mobiliteit. Het bedrijf biedt – al meer dan twintig jaar – telematica-technologieoplossingen, slimme mobiliteit en digitale IoT-platforms voor mobiliteitsoperatoren aan. Het verleent diensten aan korte- en langetermijnverhuurbedrijven, financieringsmaatschappijen en grote wagenparken, gaande van verzekeringstelematica tot activa- en wagenparkbeheer, van diagnose op afstand en telemetrie van voertuigen, professionele en bouwvoertuigen tot het beheer van luchthavenvoertuigen. Na de overname van Viasat Group – ondertekend in 2023 – heeft Targa Telematics zijn aanwezigheid versterkt op de Europese markten – dankzij een sterke aanwezigheid in landen zoals Italië, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Polen en Roemenië – en in Chili, en werkt het bedrijf aan internationale projecten met een lokaal toegewijd team.

Targa Telematics neemt deel aan het United Nations Global Compact en houdt zich aan zijn op principes gebaseerde benadering van verantwoord ondernemerschap.

Voor meer informatie: www.targatelematics.com

 

TARGA TELEMATICS 

Elena Bellini, Head of Marketing – Gsm [+39] 335 135 1277 elena.bellini@targatelematics.com
Susanne Furini, Communication Manager – Gsm [+39] 345 7274925 susanne.furini@targatelematics.com

Barabino & Partners

Linda Basilico, Tel. [+39] 02 72023535 – Gsm [+39] 334 6708127 l.basilico@barabino.it

Luciano Majelli, Tel. [+39] 02 72023535 – Gsm [+39] 335 749 1684  l.majelli@barabino.it

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…