De tachograaf die alle Europese transporteurs moeten gebruiken, is ook ideaal als volwaardige digitale tool voor het beheer van uw bestuurders en vloot.

Vervoert u goederen over de weg? Dan weet u dat de wetgever u verplicht om in heel Europa een tachograaf te gebruiken. Het toestelletje registreert het gebruik van het voertuig om controle van de rij- en rusttijden mogelijk te maken. Maak van die wettelijke verplichting gebruik om het beheer van uw vloot drastisch te verbeteren! Hoe? Met onze oplossing voor tachograafinformatie in real time, in combinatie met een FMB640, FMC640 of FMM640 baken.

Tot welke informatie krijgt u toegang?

Een vlootplanner moet snel kunnen reageren. Hij moet de hele tijd opdrachten toewijzen, verschuiven en plannen en daarbij quota’s naleven. Om met kennis van zaken te beslissen moet hij permanent de status van de bestuurders kennen. Die krijgt hij van de Viasat Connect-oplossing, in real time en op afstand. Het gaat onder andere om de volgende kerngegevens voor de fleetmanager:

  • rijtijd sinds de laatste rust of wettelijke pauze van 45 min,
  • gecumuleerde arbeidsuren in een bepaalde periode,
  • beschikbaarheid en huidige locatie,
  • resterende aantal rij- of rustbonussen,
  • afgelegde afstand,
  • dagelijks uurrooster (datums van begin en einde van de dienst),
  • enz.

Permanent een compleet overzicht

Via een interface ziet de fleetmanager in real time alle gegevens per voertuig en per bestuurder. Deze schat aan informatie heeft hij nodig om de vloot en alle andere activa te beheren. Hij kan exporteerbare rapporten opstellen, de historiek van alle activiteiten over een bepaalde periode bekijken, een voertuig geolokaliseren en op basis van regels (bv. de afwezigheid van de bestuurderskaart) automatische waarschuwingen instellen (via sms, e-mail of realtime notificatie). Bovendien bieden wij een oplossing om de gegevens van de bestuurderskaart en het tachograafgeheugen automatisch en op afstand te downloaden. Zo voldoet u aan de verplichting om de tachograafgegevens van bestuurders te verstrekken bij een controle door de bevoegde overheid.

Een troef voor uw onderneming

De wetgeving naleven en elke inbreuk vermijden is natuurlijk het belangrijkste pluspunt van onze oplossing met tachograafinformatie in real time. Maar u geniet nog veel meer voordelen. Realtime monitoring stelt u immers in staat om:

  • de efficiëntie en productiviteit van uw transportbedrijf te verbeteren, o.a. door een beter administratief beheer en geoptimaliseerde planning,
  • de klanttevredenheid te verhogen door de grotere efficiëntie en flexibiliteit,
  • een beter zicht op uw kosten te krijgen door eenvoudiger beheer,
  • uw bestuurders veiliger te laten rijden, met minder stress en risico’s,
  • uw bedrijf ademruimte te geven door een beter activabeheer.

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…