Sint-Pieters-Woluwe is éen van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in België. Ze ligt in het oosten van het gewest en telt in totaal 42.216 inwoners.

De Stad Sint-Pieters-Woluwe, die een wagenpark van ongeveer 50 voertuigen bezit, besloot een beroep te doen op Viasat Connect voor de uitrusting van hun bestelwagens, auto’s, veegmachines, ….

De Stad Sint-Pieters-Woluwe was op zoek naar een oplossing waarmee ze haar reactievermogen bij dringende interventieaanvragen of het uitsturen van voertuigen kon verhogen. Ze wilde ook haar wagenpark optimaliseren met het behulp van Viasat Connect.

Wanneer de stad bijvoorbeeld een verzoek ontvangt van een burger betreffende een slecht geparkeerd of geïmmobiliseerd stadsvoertuig, kan zij vaststellen om welk voertuig het gaat en wie de bestuurder is.

Met Securysat kan de stad Sint-Pieters-Woluwe nu: het gebruik van voertuigen tijdens de werkuren identificeren, bestuurders van voertuigen identificeren die een verkeersboete hebben gekregen en  ritten optimaliseren om de kosten in verband met brandstof en de algemene staat van de voertuigen te kunnen verlagen.

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…