De Algemene Directie van de Kameroense Douane heeft ervoor gekozen om via haar Nexus-afdeling een nieuw model GPS-baken in te zetten om de veiligheid van goederen en vervoerde goederen in real time te waarborgen, maar ook om haar vervoermiddelen en chauffeurs te beschermen.

De keuze viel op het E-Lock baken van Viasat Connect, vertegenwoordigd door JMDS TRACK, dat dankzij specifieke zegels en een badging systeem een perfecte traceerbaarheid en detectie op afstand van elke inbraak, diefstal of poging tot onttrekking van goederen tijdens het transport garandeert.

Configureerbare waarschuwingen via e-mail, SMS of meldingen op de Securysat-platform garanderen een optimale reactiviteit in geval van criminele handelingen. Als de tag wordt gescheurd, de zegels worden verbroken, de route niet wordt gevolgd of gewoon een lege batterij, worden de douaneteams onmiddellijk gewaarschuwd.

Dankzij het badging-systeem kan de douane in real time de identificatie kennen van de verschillende betrokkenen bij het vervoer en de logistiek van hun goederen.

Vandaag worden meer dan 1.500 E-Lock tags gebruikt door de Kameroense douane om hun vervoersmiddelen en de duizenden chauffeurs die voor hen werken te beschermen.

 

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…