Mobiele uitrusting, klein materieel, pakjes, goederen, containers, … Verlies uw kostbare werkmiddelen nooit meer uit het oog dankzij tracking tools!

De goederen van uw klanten komen en gaan voortdurend van de ene uithoek van het land of van Europa naar de andere. Van de ene kant van de wereld naar de andere, over de weg of over zee. Uw mobiele uitrusting en materiaal gaan van een werf naar het magazijn of rechtstreeks naar een klant. Mobiliteit is een constante in uw bedrijf en u weet momenteel niet waar uw containers of opleggers zich precies bevinden. Hoe kunt u er zeker van zijn dat deze waardevolle voorwerpen niet verloren zijn geraakt of gestolen zijn? Zonder nauwkeurige en permanente informatie tast u in het duister. En dat zorgt voor de nodige kopzorgen, zowel bij u als bij uw klanten …

Uw materiaal steeds onder controle

U weet niet waar uw werfmateriaal of de goederen van uw klanten zijn? Dat kan verschillende problemen veroorzaken. Het bemoeilijkt de opvolging en de inventarisatie van uw kostbare uitrusting enorm. Bovendien kan het risico op verlies, beschadiging of diefstal vergroten. U kunt niet zeggen waar de goederen die u voor een klant moet afleveren zich bevinden? Dat is een hachelijke situatie, zowel voor de klantentevredenheid als voor uw merkimago. U brengt het vertrouwen van uw klant namelijk aan het wankelen. De oplossing? Real time tracking.

Technologie beschermt uw activa

Er bestaan verschillende specifieke technologische hulpmiddelen die aan uw trackingbehoeften voldoen, en dat in functie van het type “materieel”. Bovenaan de lijst? Gps-trackers en tags. Het gaat hierbij om kleine autonome trackers die kunnen worden verborgen in goederen of om trackers die in vrachtwagens of opleggers worden geplaatst. Andere hebben dan weer verzegelingen die aan elk type

transport kunnen worden aangepast voor een hoge mate van veiligheid: perfect om uw klanten gerust te stellen. De gegevens worden in real time doorgestuurd naar streng beveiligde servers.

Wat de tags betreft, zijn de RFID- of BLE-tags – die zo groot zijn als een luciferdoosje – bijvoorbeeld perfect geschikt om stads- en werfmateriaal te volgen en te lokaliseren.

Wat zijn de voordelen voor u en voor uw klanten?

In de transportsector is een betrouwbare tracking in real time echt onmisbaar. Uw klanten willen niet alleen op de hoogte worden gebracht van de “veilige aankomst”, ze willen hun lading ook kunnen traceren. Dankzij tracking tools:

  • Weet u op elk moment en in real time waar waardevolle uitrusting of goederen zich bevinden
  • Kent u de verschillende tussenpersonen die betrokken waren bij het traject van het materiaal
  • Kunt u automatisch op de hoogte worden gebracht wanneer er zich een gebeurtenis voordoet op uw containers: bewegingsdetectie, abnormaal lange stops, verwijdering van de tracker, …
  • Kunt u worden gewaarschuwd in geval van verdachte bewegingen van uw opleggers

Kunt u ook belangrijke informatie verzamelen over het gebruik van het voorwerp (type, grootte, netheid, logistieke partners, …)

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…