Vrachtwagens, bestelwagens, auto’s, … Het beheer van de verplaatsingen van bedrijfsvoertuigen is een complexe en tijdrovende taak. Tenzij u over de juiste technologische hulpmiddelen beschikt!

Er zijn tal van sectoren waarin voertuigen een belangrijk bedrijfsmiddel zijn: van de bouw tot taxibedrijven, pechverhelpings- en onderhoudsbedrijven, internationaal vervoer, spoeddiensten en thuiszorg. Hoe een groot aantal voertuigen en verplaatsingen efficiënt beheren? Hoe het verbruik beperken en de best mogelijke trajecten bevorderen? Hoe uw uitgaven steeds onder controle houden en de productiviteit verhogen?

Hoe beheert u momenteel de verplaatsingen van uw wagenpark?

Een wagenparkbeheerder moet vaak jongleren met verschillende tools en beheersoftware die niet altijd compatibel zijn. En dan hebben we het nog niet over de vele Excel-spreadsheets en -tabellen. Herkent u zich daarin? Moet u ook tal van telefoontjes beheren en dat meestal in allerijl? Uiteraard terwijl u altijd een pasklaar antwoord moet klaar hebben op de vele vragen van uw klanten. Doe daar nog de nodige monitoring en rapportering bovenop en de emmer loopt helemaal over! Er bestaan nochtans uitgebreide en efficiënte digitale hulpmiddelen om u te helpen uw taken nog beter uit te voeren.

Een totaaloplossing voor uw wagenpark

Wat dacht u van een digitale module voor wagenparkbeheer? Een uitgebreide tool om uw voertuigen en uitrusting in real time te beheren. Een monitoring- en geolokalisatietool die ontworpen is om uw werk als beheerder te vergemakkelijken. Zo ziet u in één oogopslag en op elk moment al uw voertuigen en uitrusting die uitgerust zijn met gps-trackers en RFID- of Bluetooth-tags, op een kaart.

Welke bestuurder rijdt waar? In welk voertuig? Wat waren de tussenstops en rijtijden? In welke staat zijn de voertuigen? Tal van gegevens dus die u kunt exporteren in standaard of gepersonaliseerde rapporten voor een betere analyse van de resultaten. U hebt met andere woorden alles in handen om uw wagenpark te optimaliseren en de bedrijfskosten te verlagen!

De voordelen van monitoring en geolokalisatie van voertuigen

U begrijpt het al, met een totaaloplossing voor fleet management kunt u:

  • meerdere voertuigen tegelijkertijd in real time opvolgen en beheren;
  • uw volledige wagenpark op een duidelijke en nauwkeurige Google Maps-kaart visualiseren;
  • nog sneller en efficiënter reageren bij een dringend interventieverzoek door het dichtstbijzijnde voertuig ter plaatse te sturen;
  • kostbare tijd besparen en uw administratiekosten drukken;
  • gedetailleerde rapporten opstellen en versturen in de taal en op het tijdstip van uw keuze, die u kunt exporteren in Excel- en pdf-bestanden, met de informatie die u wenst; 
  • waarschuwingen ontvangen in geval van misbruik van uw wagenpark.

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…