Een machine blijft achter op een bouwterrein, iemand vergeet een instrument in een voertuig, een vuilniscontainer blijkt onvindbaar, … Steekt u veel tijd in dergelijke zaken? De technologie helpt u besparen!

Mobiliteit is essentieel voor uw bedrijf en dat geldt zowel voor uw uitrusting als uw personeel. Maar uiteindelijk kost het u wel (te) veel tijd om al uw activa de hele tijd te lokaliseren en weer toe te wijzen. En tijd kost geld … Gelukkig bieden digitale technologieën de oplossing om al uw bezittingen makkelijk te beheren en te volgen.

Waarom uw activa geolokaliseren?

Uw materiaal op de voet volgen biedt veel voordelen. In de eerste plaats kunnen machines, gereedschap, generatoren, mobiele toiletten en ander bouwmateriaal niet meer zomaar verdwijnen. Zo beperkt u uw financiële verliezen. Bovendien lokaliseert u ze heel eenvoudig en in real time.

U hoeft ook niet meer urenlang uw materiaal te inventariseren. Dankzij realtime lokalisatie weet u hoe intensief uw activa gebruikt worden, optimaliseert u de toewijzing ervan en werkt u efficiënter. En de kers op de taart: uw teams voelen zich verantwoordelijk voor hun werkmiddelen. Want u weet wie welk object heeft gehanteerd of verplaatst. Gedaan met verstoppertje spelen! Zo verlaagt u uw kosten en verbetert u uw rentabiliteit.

BLE-tags: DE oplossing om uw objecten te traceren

Met Viasat Connect voorziet u uw activa van BLE-tags (Bluetooth Low Energy). De discrete en draadloze tags zijn snel aan te brengen, zonder het materiaal te beschadigen. Omdat ze zo weinig energie verbruiken, gaan ze 4 tot 5 jaar mee.

Wanneer de tags op uw activa zijn aangebracht, communiceren ze met een compatibel GPS-baken in uw voertuigen. Is een machine plots “verdwenen”? Maakt u een inventaris op van uw materiaal? Het baken scant alle voorwerpen met een tag die het binnen zijn bereik vindt. Al na enkele seconden beschikt een werfleider over een volledig overzicht van alle getagde activa op het terrein. Zonder stress en zonder tijdverlies … 

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…