Gemeenten zijn op zoek naar efficiënte oplossingen om meer uit hun beperkt budget te halen. Geolokalisatie levert bijvoorbeeld bij vlootbeheer een flinke productiviteitswinst op.

Om hun dagelijkse taken uit te voeren gebruiken gemeenten en andere overheidsdiensten talrijke voertuigen, machines en andere mobiele voorzieningen. Ze beheren omvangrijke vloten: auto’s, bestelwagens, veegmachines, vuilnisophaalwagens, enz. En al deze voertuigen zijn bemand met mobiel personeel! Een efficiënte coördinatie van al deze menselijke en materiële middelen is een hele uitdaging. Tegelijk proberen overheden voortdurend om hun kosten te verlagen en hun productiviteit te verhogen. Technologische oplossingen zijn hiervoor onmisbaar.

Wat hebben gemeenten nodig?

Beheert u een vloot in een gemeente? Dan droomt u er ongetwijfeld van om in real time een duidelijk beeld te krijgen van de positie van elk voertuig en elke machine. Dat is immers een efficiënte manier om uw organisatie te optimaliseren. Stel u voor dat u op elk moment de situatie op het terrein nauwkeurig kent en vanaf uw computer alles kunt coördineren. U zou dan onmiddellijk kunnen reageren op een vraag om dringende hulp. Of weten wie een bepaalde bestelwagen bestuurt en hem vragen die te verplaatsen omdat hij in de weg staat. Of nog met een paar muiskliks nagaan waarvoor elk voertuig tijdens de diensturen is gebruikt. Die “droom” kan uitkomen. 

Voordelen van geolokalisatie

Slimme assistenten die uw beheer eenvoudiger en efficiënter maken? Ze bestaan! Bijvoorbeeld een webplatform en mobiele apps om al uw bedrijfsmiddelen op een kaart te lokaliseren, gedetailleerde rapporten (dagelijks, per traject, enz.) om alle activiteiten in uw gemeente te beheren of instelbare waarschuwingen bij bepaalde gebeurtenissen (te hoge snelheid, verkeerd gebruik, enz.). En er is nog meer mogelijk. Extra modules maken uw coördinatie nog geavanceerder en efficiënter: brandstofbeheer, onderhoud, identificatie van bestuurders en passagiers, berekening van de werktijden, camera’s aan boord van voertuigen, enz.

Win-win oplossingen

Alle burgers hebben er baat bij als een gemeente efficiënter functioneert, met lagere kosten en een betere dienstverlening! Laat die kans zeker niet liggen, vooral in deze tijd van krimpende budgetten. Bovendien maakt u tegelijk de werkomgeving van uw medewerkers veiliger. Bovendien kunt u met technologische hulpmiddelen ook milieubewust of ecorijden bevorderen. Als u er op die manier in slaagt om het rijgedrag van uw chauffeurs te verbeteren, dan dalen zowel het risico op ongevallen als het brandstofverbruik. De technologie die duurzaam vlootbeheer mogelijk maakt, helpt u om de voorbeeldfunctie van de overheid waar te maken.

Neem contact op met Viasat Connect voor een offerte op maat

Gerelateerd nieuws

01/07/2024
Klanten van Viasat Belgium kunnen nu gebruik maken van de unieke automatische parkeeroplossing van Parkd en tot wel 30% besparen op hun maandelijkse…