Hoe voorbeeldiger uw bestuurders rijden, hoe meer besparingen ze voor uw bedrijf opleveren en hoe positiever uw bedrijfsimago. Maar hoe spoort u ze aan tot een meer verantwoord rijgedrag?

Uw bestuurders leggen elk jaar duizenden kilometers af. Dat legt een zware last op uw schouders, om hun risico’s te verminderen. Die zijn er nochtans genoeg. Denk aan ongevallen met letsels of materiële schade, financiële verliezen, een voertuigenvloot die sneller slijt, overmatig brandstofverbruik, commerciële nadelen, een slechter bedrijfsimago en een grotere impact op het milieu. Uw bedrijfsactiviteiten lijden eronder en de kosten voor uw bedrijf lopen sterk op. U hebt er dus alle belang bij om het rijgedrag van uw bestuurders op de voet te volgen.

Ecorijden? Alleen maar winst

Anderhalve liter brandstof per 100 kilometer besparen (bij een doorsnee voertuig)? Het kan en het is meteen een goed begin om uw kosten te drukken. Maar hoe dan? Met ecorijden! Dat betekent minder bruusk remmen en accelereren, minder vaak stilstaan met draaiende motor, het verkeersreglement naleven, enz. Niet alleen het aantal ongevallen daalt dan, ook de koolstofafdruk van uw bedrijf. Bovendien – en vooral – houdt u de kosten van uw vloot beter in de hand, op allerlei domeinen: onderhoud, brandstofverbruik, inbreuken (boetes, intrekken van het rijbewijs, enz.). Klinkt goed, maar hoe laat u uw bestuurders milieubewust rijden?

Technologie, uw bondgenoot voor ecorijden

Wat u eigenlijk wil, is elke bestuurder opvolgen en zijn rijgedrag analyseren. En het goede nieuws is, dat dit en nog zoveel meer perfect mogelijk is. U hoeft uw voertuigen alleen maar uit te rusten met GPS-bakens (met of zonder Can-Bus voor een nog fijnere analyse). Met deze technologisch geavanceerde toestelletjes monitort u elk traject en verzamelt u waardevolle gegevens. Dat is positief voor de veiligheid van uw bestuurders en hun passagiers. En voor uw bedrijf. En voor de planeet!

Data in dienst van een beter rijgedrag

Informatie afkomstig van de bakens (die met een versnellingsmeter zijn uitgerust) geeft u een duidelijk beeld van 4 belangrijke indicatoren:

  • Rijgedrag: versnellen en vertragen, bruusk remmen, scherpe bochten nemen, enz.
  • Stilstaan met draaiende motor: hoge brandstofkosten, veel CO2-uitstoot en mogelijk een boete van € 135!
  • Snelheidsovertredingen
  • Motortoerental: om fout motorgebruik te bestrijden (hoge motorslijtage, te hoog verbruik, abnormale vervuiling).

U hebt alles zelf in de hand!

Alle verzamelde gegevens raadplegen gaat heel eenvoudig op een online platform. Het bevat de scores en rangschikking van uw bestuurders, gedetailleerde rapporten, maandelijkse statistieken, individuele opvolgingsbladen, enz. Met dit fantastische instrument maakt u uw bestuurders bewust van het belang van ecorijden, moedigt u hen aan om vorderingen te maken, concentreert u uw inspanningen op zwakke punten, beloont u vooruitgang en … bereikt u uw doelstellingen!

Gerelateerd nieuws

01/07/2024
Klanten van Viasat Belgium kunnen nu gebruik maken van de unieke automatische parkeeroplossing van Parkd en tot wel 30% besparen op hun maandelijkse…