Een verkeerd neergezet pallet? Een machine die in een hoek achterblijft? Een geplunderde vrachtwagen? Financieel zijn dit stuk voor stuk rampen. Ontdek hoe de technologie u helpt!

Vrachtwagens, opleggers, gereedschap, machines en goederen zijn cruciale activa voor bedrijven in bepaalde sectoren zoals transport, logistiek of de bouw. Tegelijk is het ook duidelijk hoe u uw waardevolle goederen en mobiele uitrusting optimaal kunt beheren. Als u erin slaagt om ze op elk ogenblik te lokaliseren en te inventariseren, dan vermijdt u verlies en diefstal. U voorkomt ook dat activa worden onderbenut. En zeg nu zelf: hoe snel wordt gereedschap niet ergens vergeten?

Beveiliging als prioriteit

Als de goederen en uitrusting die u transporteert onvoldoende of niet beveiligd zijn, riskeert u vaak dramatische financiële gevolgen. Maar wat doet u eraan? Gelukkig zijn er voor dit probleem tegenwoordig uiterst efficiënte technologische oplossingen. Zoals de Asset TrackerEasy, een multifunctioneel toestel met een groot aantal voordelen voor optimaal activabeheer. Dit eenvoudig te installeren baken stelt u in staat om uw voertuigen, pallets, laadbakken, containers, stroomgroepen en al uw andere mobiele activa perfect te traceren. Hoe vaak u ze ook moet verplaatsen …

Pluspunten van het baken TAT100

Staan uw activa de hele tijd bij klanten of ergens onderweg? Het baken TAT100 stuurt u regelmatig informatie over hun positie wanneer ze in beweging zijn. U bepaalt hoe vaak en wanneer u die informatie wilt ontvangen. Wordt een bepaalde mobiele toiletcabine gedurende één maand elke dag van de week verplaatst en blijft ze dan 3 maanden op een bouwterrein staan? Dan stelt u het systeem zo in, dat u eerst meerdere keren per dag de positie ontvangt van maandag tot vrijdag en na één maand nog één keer per week. Het toestel gaat dan in waakstand, de batterij gaat langer mee en bij een verdachte beweging ontvangt u toch nog een alarm. Zo optimaliseert u makkelijk het gebruik van uw activa en beperkt u verlies en diefstal.

Hoe werkt het trackingtoestel?

Het TAT100-baken is op twee manieren in te stellen:

  • Periodieke ontvangst van de geolokalisatie op basis van twee “toestanden”: in beweging of stilstand;
  • Programmeerbaar tot 6 posities per dag, afhankelijk van wat u nodig vindt.

Dankzij de twee vervangbare batterijen met zeer lange werkingsduur kan het toestel tot 1200 posities doorgeven.

Dit robuuste (IP67-certificatie), kleine baken is op slechts enkele minuten te bevestigen op allerlei soorten materialen.

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…