Om het rendement van uw vloot op te krikken is voertuigonderhoud essentieel. Technologie biedt veel mogelijkheden voor onderhoudsbeheer, dus waarom zou u die niet benutten?

Beheert u een groot (bedrijfs)wagenpark? Dan is uw taak echt niet eenvoudig … Voor een optimaal rendement moet u de beschikbaarheid van de voertuigen verhogen, maar dat kan alleen als u defecten zoveel mogelijk vermijdt, de reparatietijd inkort, onderhoud tijdig laat uitvoeren, enz. Met een efficiënte onderhoudsplanning verlengt u de levensduur van uw voertuigen en verlaagt u de bedrijfskosten. Maar hoe pakt u dat aan? Met technologie en een oplossing als Securysat Onderhoudsbeheer. Met deze module beheert u proactief het voertuigonderhoud. U hoeft de gegevens maar één keer in te voeren in de software, die u vervolgens tijdig op de hoogte houdt van alle deadlines. Makkelijk!

Hoe werkt de module Securysat Onderhousbeheer?

Eerst wordt er in elk voertuig een baken geïnstalleerd, dat automatisch data doorstuurt naar het softwareplatform. Het kan gaan om de tijd die verstreken is sinds het vorige onderhoud of de afgelegde afstand. Op basis van deze informatie waarschuwt de module u tijdig voor een komende onderhoudsbeurt. Uw rol als vlootbeheerder? Bepaal hoe u wil gewaarschuwd worden (via e-mail, sms of een melding op het platform), wie de waarschuwingen moet ontvangen en hoe vaak dat moet gebeuren.

Uw vloot beheren met kennis van zaken

Het dashboard van Securysat Onderhoudsbeheer geeft u een duidelijk en actueel beeld van:

  • de toestand van uw voertuigenpark op elk ogenblik,
  • de opvolging van onderhoudsbeurten, de lopende en geprogrammeerde acties,
  • de historiek van elk voertuig op een specifiek domein (ongevallen, defecten, enz.),
  • de leasing- en verzekeringsgegevens,
  • de exploitatiekosten van elk voertuig.

De pluspunten van telematica

De oplossing Securysat Onderhoudsbeheer maakt proactief beheer van het periodieke en preventieve onderhoud van uw voertuigen mogelijk. Maar welke voordelen levert dit op voor uw bedrijf?

  • Productiviteitswinst, dankzij de planning en vereenvoudiging van de technische opvolging van elk voertuig.
  • Lagere bedrijfskosten. Elk onderhoud vindt op het juiste moment plaats, waardoor het risico op defecten daalt en u minder uitgeeft aan (dringende) herstellingen. Ook het aantal dagen dat uw voertuigen onbeschikbaar zijn, vermindert.
  • Betere uitvoering van vlootgerelateerde taken. Alle medewerkers die betrokken zijn bij het vlootbeheer beschikken permanent over een instrument dat hen in real time informeert over de situatie van elk voertuig.
  • Optimalisatie van het vlootbeheer. Securysat Onderhoudsbeheer berekent voor u de totale exploitatiekosten van elk voertuig, op basis van de uitgaven voor (preventief) onderhoud, herstellingen en ongevallen.

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…