Een doeltreffend beheer van uw wagenpark is van cruciaal belang om het gebruik van uw voertuigen te optimaliseren en uw uitgaven te verminderen. En wat als u dankzij technologie ‘overal’ kon zijn?

Autopech, vertragingen, diefstallen, overmatig brandstofverbruik: het zijn stuk voor stuk aspecten die u erg duur kunnen komen te staan. Maar zelfs als alles vlot verloopt, is er nog steeds ruimte voor verbetering. Dankzij digitale oplossingen kunt u het gebruik van uw voertuigen optimaliseren en op die manier bijdragen tot de groei van uw onderneming. 

1. Problemen in real time opsporen

Oververhitting van de motor? Dan volgt er wellicht autopech, waardoor uw voertuig uren- of dagenlang kan stilstaan. Kostbare tijd en geld die in rook opgaan … Wist u dat banden die niet hard genoeg zijn opgepompt, uw brandstoffactuur flink kunnen opdrijven? Vooral als het probleem aanhoudt. Problemen zo snel mogelijk opsporen is dus de boodschap. En dat kan voortaan dankzij digitale hulpmiddelen.

U wordt bij de kleinste onregelmatigheid automatisch gewaarschuwd en kunt dus onmiddellijk reageren. Zo voorkomt u ernstige pechgevallen en beperkt u de extra kosten.

2. Het onderhoud van uw voertuigen automatiseren

Preventie blijft de beste oplossing om storingen te voorkomen. Een regelmatig onderhoud van uw voertuigen is van doorslaggevend belang om de prestaties van uw wagenpark te verbeteren.

Maar dat is geen eenvoudige opdracht wanneer u een groot wagenpark beheert. Maak daarom dankbaar gebruik van het potentieel van de technologie. U voert de gegevens voor eens en altijd in een onderhoudssoftwareprogramma in en het herinnert u aan elke vervaldag. Geautomatiseerde waarschuwingen dus om op tijd zorg te dragen voor uw werkinstrumenten. De voordelen?

  • U verhoogt de beschikbaarheid van uw wagenpark.
  • U verkort de reparatietijd.
  • U verlengt de levensduur van uw voertuigen.
  • U drukt uw exploitatiekosten.

3. Uw voertuigen in real time geolokaliseren

Waar bevinden uw transportbusjes zich op dit moment? Welke machines staan er op een bepaalde werf? Als u deze vragen niet kunt beantwoorden, beschikt u niet over de nodige tools om uw werkmiddelen efficiënt in te zetten. Waarom kiest u niet voor een Fleet Management-oplossing? Kwestie van ‘overal’ en op elk moment een oogje in het zeil te kunnen houden …

Door een geolokalisatie- en trackingsysteem op elk voertuig te plaatsen, kunt u de productiviteit van uw wagenpark verbeteren. En dat volkomen veilig. De gegevens zijn bovendien in real time beschikbaar op uw tablet of computer. U hebt voor elk voertuig toegang tot de exacte locatie ervan, tot activiteitenrapporten, enz. Vervolgens kunt u nagaan welke voertuigen onderbenut zijn en deze heroriënteren voor meer efficiëntie.

4. Anti-diefstalmaatregelen nemen

We hoeven u vast niet te vertellen hoe duur diefstal van bedrijfsvoertuigen is. Veiligheid is dan ook een topprioriteit. Hoe u dit kunt aanpakken? Met hardware en software voor opvolging in real time. Deze tools kunnen eenvoudig geïmplementeerd worden en verzekeren uw gemoedsrust, omdat u uw wagenpark voortdurend in de gaten kunt houden. U kunt zelfs op afstand verhinderen dat een voertuig start, of een sms ontvangen als iemand probeert om het systeem te saboteren of de auto te verplaatsen.

5. Uw brandstofverbruik controleren

Brandstof is een van uw belangrijkste uitgavenposten. Daarom hebt u er alle belang bij om het brandstofverbruik van uw wagenpark in het oog te houden. Plan uw tankbeurten, controleer op diefstal door overheveling of overvulling, anticipeer op onregelmatigheden, enz.

Gerelateerd nieuws

01/07/2024
Klanten van Viasat Belgium kunnen nu gebruik maken van de unieke automatische parkeeroplossing van Parkd en tot wel 30% besparen op hun maandelijkse…