Elke dag verdwijnen er 20 wagens in België, meer dan 300 in Frankrijk en 10.000 wereldwijd! Bescherm uw wagenpark met digitale hulpmiddelen en voorkom heel wat problemen …

Hebt u al eens van ‘mouse jacking’ gehoord? Het is de zoveelste techniek om auto’s te stelen door gebruik te maken van een elektronische scrambler. Met dit klein kastje kan de dief het veiligheidssysteem van de auto hacken om hem te ontvreemden net wanneer de bestuurder denkt dat hij zijn wagen op slot doet. Helaas kan dit iedereen overkomen … Uw voertuigen zijn echter belangrijke activa van uw bedrijf. Wat als het toch misgaat? Dan wordt u op verschillende niveaus bestraft (verlies van het voertuig, onzekerheid over een eventuele schadevergoeding, terugkoop, …) en komen uw activiteiten in het gedrang. Net daarom hebt ook u er alle baat bij om een beroep te doen op technologie om de risico’s te beperken en uw wagenpark te beschermen. 

1. Beveilig uw voertuigen

En als u nu eens de exacte locatie van uw volledige wagenpark in real time kon opvolgen op uw smartphone? Dat kan namelijk! Dankzij een kastje en een ‘eenvoudige’ applicatie. Op die manier kunt u al uw voertuigen voortdurend in de gaten houden. Of beter nog: u kunt op afstand een apparaat activeren dat voorkomt dat de wagen wordt gestart. U ontvangt een sms als iemand probeert om het systeem te saboteren of het voertuig te verplaatsen. Kortom, onmisbare anti-diefstaloplossingen om uw wagenpark doeltreffend te beschermen.

2. Identificeer uw bestuurders

Een andere manier om u te beschermen? Verplicht de bestuurder van elk voertuig en elke machine ertoe om zichzelf te identificeren voor hij het contact aanzet. Zonder deze speciale elektronische sleutel of een technologische badge kan de bestuurder het voertuig onmogelijk starten. Uw voertuigen zijn veilig!

3. Geolokaliseer ook uw andere uitrusting

Wie heeft die betonmolen op die werf neergezet? Werd die generator teruggebracht naar het magazijn? Net als uw voertuigen, reist uw gereedschap van hier naar daar en loopt het dus voortdurend risico. Het is waardevol materiaal dat speciale aandacht vereist om verlies of diefstal te voorkomen. De oplossing? Autonome mini-trackers of tags die aan alle apparatuur worden bevestigd. Deze ‘mini-spionnen’

Verstrekken een hele reeks gegevens (locatie, tijd doorgebracht op een werf, …) en maken het makkelijker om de inventaris op te maken en uw middelen efficiënt toe te wijzen.

4. Controleer het brandstofverbruik

Brandstof is een van de belangrijkste uitgaveposten, onder andere in de transportsector. Reden te meer om verdachte gevallen van overheveling of overvulling op te sporen. Hoe? Door sondes te installeren in de tanks of door aansluiting op de Can-bus (gegevens fabrikant). Deze accessoires – die gekoppeld zijn aan uw gps-systeem – vergelijken automatisch het aantal afgelegde kilometers met de hoeveelheid verbruikte brandstof en waarschuwen u in geval van een verdachte of ongebruikelijke situatie. Deze geavanceerde oplossingen helpen u bovendien bij het plannen van uw tankbeurten, zodat u nooit zonder brandstof komt te zitten.

Gerelateerd nieuws

05/02/2024
Het jaar 2024 belooft belangrijke ontwikkelingen te brengen op het gebied van wagenparkbeheer. Volgens onze prognoses zal het een beslissend jaar worden dat…