Vraag een voorstel aan

CheckInAtWork

Wettelijke context

Automatiseer CheckInAtWork-rapportage met Viasat Connect-oplossingen

CheckInAtWork

Sinds 2016 is elektronische aanwezigheidsregistratie verplicht op werven van meer dan 500.000€ excl. BTW voor elke persoon die actief betrokken is bij de uitvoering op de bouwwerf (arbeiders, veiligheidscoördinatoren…).

De hoofdaannemer is verantwoordelijk voor de registratie, ook van zijn onderaannemers die op de bouwwerf aanwezig zijn.

De volgende informatie moet uiterlijk bij aankomst op de werf aan de RSZ worden doorgegeven:

 • Identificatie van de werknemer (nationaal registratienummer, INSS-nummer of Limosa-nummer voor buitenlanders)
 • De werkplaats (via het identificatienummer van de werkplaats toegekend door de RSZ)
 • Identificatie van de werkgever (bedrijfsnummer)
 • Datum van inschrijving

De RSZ heeft het CheckInAtWork-portaal en een mobiele applicatie ontwikkeld die specifiek bedoeld zijn voor de registratie van deze aanwezigheden, en heeft deze dienst opengesteld voor derden zoals Viasat om deze aanwezigheidsregistraties te automatiseren via systemen van derden (prikklokken, geolocatiesystemen, enz.).

Het doel is tweedelig:

 • Toezien op veiligheid en gezondheid ter plaatse
 • Strijd tegen zwartwerk en sociale fraude

Het antwoord van Viasat Connect op deze wetgevende context

Viasat Connect biedt verschillende oplossingen om deze aanwezigheidsregistratie voor haar klanten en hun onderaannemers te vergemakkelijken

 • Inchecken in voertuigen
  Uw voertuigen zijn uitgerust met een GPS-tag en een badgelezer. Uw CheckInAtWork aangifte wordt automatisch gedaan wanneer een werknemer “inlogt” in een voertuig dat zich op een bouwplaats bevindt, bepaald op basis van zijn GPS positie. Onze Mobi-LED lezer biedt vele functies (mobiliteit, werktijd berekening, privé knop,…) die toelaten om gemakkelijk tot 9 inzittenden in een voertuig te beheren.
 • Badgen op een mobiele prikklok
  Een mobiele prikklok (Punchclock) wordt op uw werf geïnstalleerd en toegewezen. De CheckInAtWork-verklaring wordt automatisch afgelegd voor elke werknemer die zich met zijn badge identificeert. De mobiele prikklok geeft in real time het begin en het einde van de ploegen van de werknemers en onderaannemers door. Het apparaat werkt op batterijen en heeft een batterijlevensduur van een maand.
 • Inchecken op basis van het schema van diensten
  Met de planningstoepassing aidoo, kunt u de ingeplande prestaties van elke arbeiders op elke bouwplaats registreren.
  De CheckInAtWork aangifte wordt automatisch 15 minuten voor de aanvang van de geplande diensten gedaan.
 • Gericht op een mobiele app
  Met de verschillende Viasat Connect apps voor smartphones en tablets kunnen uw werknemers en site managers hun shifts registreren. Zodra deze registratie heeft plaatsgevonden, wordt de CheckInAtWork-aangifte onmiddellijk en automatisch voltooid.

De voordelen van CheckInAtWork Viasat Connect

Voor aannemers
De voertuigen zijn uitgerust met een GPS-tracker en een badgelezer. CheckInAtWork aangifte wordt automatisch uitgevoerd wanneer een werknemer “badget” in een voertuig dat zich op een werf bevindt, bepaald op basis van zijn GPS-locatie.

 • Extreem vereenvoudigd beheer: u hoeft uw onderaannemers niet te beheren, noch alle werknemers in uw software te registreren. Elke onderaannemer geeft zichzelf en zijn werknemers één keer aan, via CheckInAtWork.net
 • Geen extra investering in hardware. Construbadges en Lisabadges zijn compatibel met alle Viasat Connect oplossingen
 • Betere zichtbaarheid: via de site planning view, kunt u onmiddellijk zien hoeveel arbeiders er bezig zijn op elke site, uw eigen mannen en de onderaannemers
 • Foutrapporten worden in real time verstuurd naar de verantwoordelijken van de personen “in fout”
 • Een overzicht van aanwezigheidsverklaringen per dag wordt beschikbaar gesteld voor de managers

Voor onderaannemers

 • Vereenvoudigd beheer: u hoeft zich niet te registreren bij uw opdrachtgever. Uw werknemers hoeven alleen hun eigen identificatiebadge te gebruiken wanneer ze hun dag op een werf beginnen.
 • Geen specifieke investering: elke aannemer gebruikt de Construbadges of Lisabadges van zijn werknemers. Ze zijn automatisch compatibel met alle aannemers en bouwplaatsen die met Viasat Connect uitgerust zijn.
 • Site visibility: aanwezigheidsregistraties worden beschikbaar gesteld in een vorm van site planning en in de vorm van rapporten die kunnen worden gebruikt om de loonlijst te beheren, afwezigheden te verwerken, overuren, vooruitgangsrapporten,….

Onze bestanden

Concrete cases gelinkt aan onze oplossingen

Wat onze klanten vinden van Viasat Connect Belgium

Onze andere oplossingen van Personeelsbeheer