Vraag een voorstel aan

Berekening van de mobiliteit

Automatische berekening van mobiliteitspremies voor werknemers

Bespaar kostbare tijd door de mobiliteitspremies van uw werknemers automatisch te berekenen

Automatische berekening van mobiliteitsbonussen

Verscheidene beroepssectoren, waaronder de bouwsector, voorzien in de betaling van een mobiliteitspremie aan hun werknemers, op basis van het aantal kilometers dat wordt afgelegd als bestuurder, bestuurder met passagier, passagier of met het eigen voertuig. Dit is ter compensatie van de tijd die wordt besteed aan het reizen van huis naar het werk of van het bedrijf naar de bouwplaats. Deze bonus komt bovenop de reiskosten.

Om goed te kunnen functioneren, moeten werknemers in- en uitloggen met hun RFID-badge, Construbadge of een gelijkwaardig systeem.

De mobiliteitskilometers worden vervolgens berekend op basis van de badging van het vertrek en de aankomst van de werknemers in de voertuigen, alsook hun identificatie als bestuurder of passagier. In het algemeen komen de mobiliteitskilometers ‘s ochtends overeen met het aantal kilometers dat is afgelegd door het voertuig waarin de werknemer ‘s ochtends zijn badge aanbrengt tussen zijn eerste IN- en zijn eerste OUT-badge. De mobiliteitskilometers ‘s avonds zijn de kilometers die zijn afgelegd met het voertuig waarin de werknemer ‘s avonds badgeert tussen zijn laatste badge IN en zijn laatste badge OUT.

Foutenbeheer, bijstand bij opsporing van fraude en validatie van gegevens

Het systeem beheert verschillende menselijke foutscenario’s (vergeten te badgen bij aankomst op de site, op het einde van de dag…) en gebrek aan GPRS-dekking (ondergrondse parking…). Het systeem maakt het ook mogelijk de werkelijk afgelegde “mobiliteitskilometers” te vergelijken met de theoretische kilometers om abnormaal lange ritten op te sporen.

De oplossing voorziet in verschillende toezichtrapporten om de uitvoering van het project te volgen en potentieel problematische gegevens te identificeren/controleren:

  • POI’s of woningen niet gelokaliseerd of onjuist gelokaliseerd,
  • Incorrecte banding,
  • Badging errors,
  • Ongewoon veel kilometers in vergelijking met de theoretische afstand

De oplossing omvat een module (zie onderstaande afbeelding) waarmee de automatisch door het systeem gegenereerde gegevens kunnen worden gecorrigeerd en gevalideerd vóór de omrekening van het aantal kilometers in euro op basis van de geldende schalen.

Dit instrument integreert de volgende functionaliteiten:

  • Correctie van gegevens
  • Validatie van gegevens
  • Filters om personeel te identificeren
  • Kleur instellingen om te passen

Onze bestanden

Concrete cases gelinkt aan onze oplossingen

Speciale bouw editie
Bouw
Maak het uzelf als ondernemer gemakkelijk! In de bouwsector werkt het merendeel van het personeel mobiel. Daarom is het administratief beheer daar veel ingewikkelder. Het...
Lees het bestand Arrow link

Wat onze klanten vinden van Viasat Connect Belgium

Onze andere oplossingen van Personeelsbeheer