Klantengetuigenissen

klantengetuigenissen

Dhr. Delvaux, Algemeen Directeur Portomatic

De combinatie Econocom-Aidoo Mobile is voor ons erg praktisch. We sturen real-time alle informatie met betrekking tot service en onderhoudswerkzaamheden aan onze techniekers. Zij verwerken hun rapportage vervolgens direct op de mobiele app. Tegelijkertijd wordt hiervan een rapport per PDF aan de klant verzonden. Zo winnen we tijd en werken we zo efficiënt mogelijk.

Portomatic is specialist in automatische deuren. Portomatic installeert, onderhoudt en repareert garagedeuren, hekken en automatische slagbomen in Brussel en in Brabant (België). De technische dienst werkt 24 op 7.

“ We waren op zoek naar een systeem om onze productiviteit te verbeteren door de wachttijd tussen melding en interventie te reduceren en het aantal interventies per dag te verhogen. Voor Portomatic is het ook van belang om snel de dichtstbijzijnde technieker te kunnen lokaliseren met de juiste onderdelen voor installatie of reparatie. “

De oplossing

Een totaaloplossing: “ALL-IN” die de voorbereiding, de levering, de financiering en de vervanging van de smartphones bevat, met reeds geïnstalleerd en geconfigureerd de applicatie aidoo mobile “Workforce Management” van Viasat Connect Belgium.

De voordelen

 • Interventies: verbetering van de productiviteit en de mogelijkheid om nieuwe klanten te kunnen bedienen.
 • Organisatie: dispatching van de techniekers met de juiste skills naar de juiste interventies.
 • Beheer: automatisering van het beheer van bestellingen en optimalisatie van de voorraad van reparatie-onderdelen.
 • Facturering: automatische verzending van de facturen, met tijdswinst op het gebied van “cash collecting”.
 • Facturering: directe facturering in plaats van maandelijkse facturering.
 • Stijging van het aantal interventies per dag: van gemiddeld 4 naar 6, resulterend in verhoogde omzet.
 • Reparatie: flinke vermindering van de wachttijd voor klanten.

Nicolas Danielo – General Manager PNS.

Met de oplossing van Viasat Connect Belgium, was het mogelijk voor ons om reactiever te zijn, in het voordeel voor onze thuiszorg kandidaten. Wat nog meer aan de orde was, was dat onze administratie ook heel erg is vereenvoudigd.

klantengetuigenissen

Daniel de Herdt, IVTM

Wij hebben speciaal gekozen voor Securysat Fleet als leverancier van onze fleet management oplossing, omdat de web based software zeer goed te integreren was met ons eigen IT-systeem, mede door hun doorgedreven webservices.

IVTM verzorgt voor diverse takeldiensten in Brussel, Nijvel en Antwerpen alle ondersteunende diensten en administratie van A tot Z. Het hart van onze organisatie is ons call center waar de meldingen van pechgevallen, politieoproepen en andere takelverzoeken binnenkomen. Onze dispatching werkt daarvoor met zelf ontwikkelde software waarin we volledig overzicht hebben van alle takelvoertuigen, de plaatsen waarvandaan de melding is binnengekomen, indicatie van wachttijden etc.

Om een goed overzicht hiervan te krijgen, is een combinatie met een fleet management systeem onontbeerlijk. Wij werken hiervoor naar grote tevredenheid met Securysat Fleet. De 85 takelwagens die we aansturen zijn allemaal voorzien van de Securysat Fleet blackbox. De web-based software was uitstekend te integreren met ons eigen ITsysteem, mede ook vanwege het feit dat beide systemen werken met Google maps.

Op ons verzoek heeft Securysat een extra feature ontworpen waarmee we een indicatie hebben van de afstand en tijd die een takelwagen nog moet afleggen naar een klant of de eindbestemming. Dit levert belangrijke informatie voor de planners in het callcenter, ze zien op hun scherm over hoeveel tijd en waar een takelwagen weer beschikbaar is voor een volgende oproep. Ook delen we deze informatie met de klant. Via zijn smartphone kan hij zien hoe ver de takelwagen van hem verwijderd is. Zo duurt, mede dankzij Securysat Fleet, wachten vaak net wat korter!

 • Betrouwbaar fleet management systeem
 • Web based service
 • Goed te integreren in eigen IT-systeem
 • Technische ondersteuning
 • Ontwikkeling extra toepassing
 • Korte lijnen met accountmanager en ontwikkelaars
 • Werkt met Google maps
klantengetuigenissen

Victor Wiewauters – Sales & Marketing manager 3M Belgium

De oplossing van Viasat Connect Belgium heeft ons in staat gesteld om direct een belangrijke verbetering te maken in de verkoop en prestatie in de grote retail outlets van 3M. Het maakt het ons mogelijk om te controleren dat de producten zijn waar ze horen te zijn en om meteen een probleem in de ROI op te sporen.

klantengetuigenissen

Liesbeth Janssens – Regional Manager ISS

Dankzij Viasat Connect Belgium, zijn onze bedrijfskosten aanzienlijk verminderd. We konden ook marktaandeel winnen. En de planning software heeft het ons mogelijk gemaakt om sneller te zijn, in voordeel van onze cliënten en hun tevredenheid.

klantengetuigenissen

Joel Vercammen – IT Manager Krones Belgium

Dankzij Viasat Connect Belgium, is de duur van de facturatie proces van 6 maanden naar 1 week verkort. Het prestatierapport kan dadelijk naar de klant gestuurd worden. Er zijn minder klachten van klanten omdat alles nog vers in het geheugen ligt.

Peter Cleymans, Directeur Commercial du Centre ambulancier de Flandre orientale SARL

Al meer dan 25 jaar verzorgen we dringend en niet-dringend ziekenvervoer. Securysat Fleet ondersteunt ons met de dispatching en zorgt ervoor dat we zowel patiënten als zorgverleners optimaal van dienst kunnen zijn.

In opdracht van ziekenhuizen, mutualiteiten, rusthuizen en particulieren verzorgen we zo’n 40 tot 80 ritten per dag, verdeeld over 13 ambulances.

Al onze ambulances zijn uitgerust met een Securysat Fleet black box. Via het Securysat-platform weet onze dispatching altijd en in real-time van alle voertuigen waar ze zijn en wat ze doen. Zijn ze bezig met een rit, staan ze stil en zo ja, hoe lang?

Zodra de planning in het geding komt, bijvoorbeeld als een consult uitloopt, kunnen we meteen ingrijpen. Eventueel sturen we de dichtstbijzijnde ambulance om een of meer ritten over te nemen. We weten tenslotte precies welke voertuigen waar zijn. We passen de planning aan en houden zowel patiënten als zorgverleners nauwkeurig op de hoogte van de stand van zaken. Voor beide partijen is dat natuurlijk een zeer belangrijke service.

En dan hebben we natuurlijk nog het ‘Big Brother-eff ect’. Securysat Fleet maakt onze chauff eurs bewuster van hun (rij-)gedrag. We weten tenslotte altijd waar ze zijn, ik ontvang een melding bij een snelheidsovertreding en dankzij bestuurdersidentifi catie weten we altijd wie er wanneer in welke auto heeft gereden. Voor ons zijn dit nog eens extra pre’s van Securysat Fleet.

Voordelen van Securysat Fleet

 • Real time en online overzicht van alle voertuigen
 • Aanpassen planning op basis van beschikbaarheid
 • Mogelijkheid om direct in te grijpen in geval van nood
 • Controle en bewustwording rijgedrag chauffeurs
 • Management tool
klantengetuigenissen

Jean du Bus de Warnaffe, Managing Director de Liftinc

Na track and trace in de voertuigen was aidoo mobile lift een volgende logische stap om onze klanten de meest optimale service te bieden.

Als kleine service-gerichte onderneming zijn we altijd op zoek naar professionele toepassingen om de diensten aan onze klanten te optimaliseren. De track and trace module in de voertuigen maakte al dat we altijd weten waar onze servicemedewerkers zich bevinden. Als we een noodoproep ontvangen van iemand die vastzit in een lift, kunnen we zo altijd de dichtst bij zijnde monteur sturen.

De mobile app voor de monteurs was een volgende logische stap. Wij zijn voorhoedespelers, kunnen vanwege ons kleine bedrijf makkelijk de overstap maken naar nieuwe technologie. Onze monteurs werken daarom nu al volledig zonder papieren planning. Hun android telefoon met daarop aidoo lift is het enige dat ze nodig hebben. Hierop zien ze hun planning van de dag, de adressen, de werkzaamheden en eventuele bijkomende opmerkingen.

Monteurs houden bij wanneer ze hun werkzaamheden starten en beëindigen. Op kantoor kunnen we dat real life monitoren. Extra voordelen zijn de mogelijkheid om QR codes te scannen, zo weet de monteur zeker dat hij aan de juiste lift werkt. Wel zo praktisch in gebouwen met 10-tallen liften. Ook maken we gebruik van de optie om foto’s te verzenden via de applicatie. Een monteur maakt een foto van een defect onderdeel. Onze technische service weet exact wat er besteld moet worden. Zo voorkomen we foutieve bestellingen en daarmee gepaard gaande vertragingen. Alles bij elkaar dus snellere en de meest optimale service voor onze klanten!

klantengetuigenissen

Nicolas Piette, CSD-Directeur van Zorg en Familiehulp

Aidoo mobile vereenvoudigt de administratieve procedures die onze gezinshulpen moeten uitvoeren. Zeer eenvoudig in gebruik, de toepassing levert tijdsbesparing op, flexibiliteit en optimaliseert de dienstverlening aan 10.000 gezinnen in ons netwerk.

CSD, Centrale voor thuiszorg, partner van het Network Solidaris in Luik telt momenteel 950 werknemers die elk jaar zo’n 10.000 verschillende families helpen. Onze medewerkers leveren uiteenlopende hulp in het dagelijks leven bij mensen thuis (onderhoud, maaltijden, winkelen, persoonlijke verzorging, enz ...) zo zorgen we ervoor dat deze mensen thuis kunnen blijven wonen.

Onze verpleegkundigen bieden alle soorten verpleegkundige hulp (wassen, wondverzorging, injecties, ...) aan zieken, gehandicapten of aan palliatieve patiënten die ervoor kiezen om thuis verpleegd te worden. In het kader van de vereenvoudiging van de administratieve projecten, heeft CSD Luik besloten om de papieren formulieren “F54” te vervangen door een mobiele applicatie.

Elk van onze 650 zorgverleners heeft een smartphone, uitgerust met de aidoo mobiele applicatie, waarmee ze een unieke QR code scannen, met als doel:

 • Identifi ceren van familie / persoon / adres
 • Bevestigen van de arbeidstijd per gezin (op basis van gescande uren en GPS-locaties
 • Berekenen van de reiskosten tussen twee adressen;
 • Genereren van facturen;
 • Terugbetaling van beroepskosten en voorkoming van handmatig bijhouden van kilometers;
 • Vervangen van het papieren schema dat per post werd verzonden;
 • Inzage bieden in de agenda voor de komende 3 dagen;
 • Informatie verschaff en over het gezin waar de zorgverlener naartoe gaat;
 • Direct telefoneren met de cliënt vanuit de toepassing;
 • Plannen van de routes tussen de adressen;
 • Mogelijkheid bieden om een service handmatig in de toepassing toe te voegen of aan te passen als er een wijziging optreedt tijdens de dag.
klantengetuigenissen

Thierry Arbalestrie, General Manager van Ajimex

Securysat Fleet biedt geolokalisatie EN real-time controle op afstand van de koude keten. Resultaat: ‘Zero incidents’ voor Ajimex.

“Aanvankelijk waren we op zoek naar een praktische geolokalisatie-oplossing om onze voertuigen real-time te kunnen volgen. We kozen voor Securysat Fleet, omdat we daarmee zelfs uitgebreide productiviteitsrapporten konden genereren: afgelegde route en kilometers, stoptijden, gewerkte uren…

Pas later realiseerden we ons dat het ook heel nuttig zou zijn om op afstand de temperatuur in onze voertuigen te kunnen controleren. We werken namelijk met name in opdracht van de farmaceutische industrie; instandhouding van de koude keten is daarbij van groot belang. Om de temperatuur in onze koelwagens real-time te kunnen controleren, koppelde Securysat onze bestaande sensoren aan het Securysat Fleet platform. Sindsdien hanteren we op het vlak van temperaturen een ‘zero incident’ tolerantie. En die hebben we kunnen waarmaken! “

Sterke punten van Securysat Fleet TEMPERATUUR

 • Real-time controle op afstand van de koude keten;
 • Alarm per sms, e-mail en/of pop-up bij over- of onderschrijding van de ingestelde temperatuur;
 • Multizone: temperatuurmeting op 1 of meerdere zones.
 • Geijkte sensoren.
klantengetuigenissen

Laurent Jacquet – IT Manager, T-Palm

De oplossing van Viasat Connect Belgium heeft het mogelijk gemaakt om aan de wettelijke verplichting te voldoen met betrekking tot mobiliteitsvergoeding en heeft ook nog eens mijn administratieve werklast drastisch verlaagt. Sinds de implementatie, is misbruik van bedrijfswagens voor privégebruik niet meer voorgekomen.