Viasat Connect Belgium VST GROUP b

Persbericht

De Brusselse onderneming Viasat Connect Belgium versterkt zijn Europese positie

Brussel, donderdag 28 juli 2016 Viasat Group, de derde grootste geolokalisatiespeler in Europa, heeft een meerderheidsaandeel verworven in de Brusselse onderneming Viasat Connect Belgium. Dankzij die inbreng zal het Belgische bedrijf zijn positie in de Benelux, in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Franstalig Afrika kunnen versterken en zal het kunnen toetreden tot de nieuwe groeimarkt van telematicaoplossingen voor de verzekeringswereld.

De Brusselse onderneming Viasat Connect Belgium is al meer dan twintig jaar actief op de internationale markt van de geolokalisatie. Als pionier in de beveiligingstechnologie voor voertuigen ontwikkelt, fabriceert en verdeelt zij technologie die een beter beheer alsook meer beveiliging van mensen, voertuigen en gerelateerde items mogelijk maken. Viasat Connect Belgium is momenteel een van de grote Belgische namen in het verhaal van de telematicatechnologie en het internet der dingen (IoT). Het bedrijf is bovendien een van de weinige spelers die zijn producten in België ontwikkelt en vervaardigt.

Dankzij een combinatie van GPS, applicaties voor smartphones en cloud computing kan men met de technologie van Viasat Connect Belgium voornamelijk koudeketens controleren, voertuigen beschermen tegen diefstal of ongeoorloofd gebruik, brandstofdiefstal detecteren, de positie of het gebruiksniveau volgen van een reeks objecten zoals laadbakken of aanhangwagens, of ook nog prestaties die worden uitgevoerd door technici, familiehulp of thuisverplegers plannen en opvolgen via een eenvoudige smartphone.

Viasat Connect Belgium, bruggenhoofd voor de Viasat Group

Viasat, de derde grootste Europese speler op het gebied van telematicatechnologie, verwierf zonet een meerderheidsparticipatie in het kapitaal van Viasat Connect Belgium om zijn aanwezigheid in Europa te versterken. Aangezien Viasat niet vertegenwoordigd is op de doelmarkten van Viasat Connect Belgium, wordt de Brusselse onderneming het bruggenhoofd voor de hele groep in de Benelux, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Franstalig Afrika. Viasat Connect Belgium zal kunnen genieten van de expertise van Viasat in het veelbelovende segment van geolokalisatietoepassingen voor verzekeringen. Dankzij deze nieuwe technologische ontwikkelingen zal de gebruiker zijn verzekeraar immers een premie kunnen betalen op basis van het afgelegde aantal kilometers of het gebruik van het voertuig.

“De toetreding van Viasat schept groeimogelijkheden voor Viasat Connect Belgium”, benadrukt Didier Bennert, CEO van Viasat Connect Belgium. “We kunnen er niet alleen onze basis in Europa en op het Afrikaanse continent mee versterken, maar ons ook openstellen voor de veelbelovende activiteiten van telematica voor verzekeringen. De nieuwe participatie biedt een unieke kans om onze Belgische expertise te gelde te maken en te exporteren binnen een sterke Europese groep.”

Voor meer informatie:

Sebastien De Grauwe
Sales Manager
Tel.: +32 473 67.97.35

Over Viasat Connect Belgium

Met bijna 22.000 uitgeruste voertuigen is Viasat Connect Belgium de Belgische pionier en marktleider op het gebied van geolokalisatie, IoT (Internet of Things) en het beheer van rondreizend personeel. Viasat Connect Belgium ontwikkelt en verkoopt oplossingen die hardware en software integreren onder de merken ‘Securysat’ en ‘aidoo mobile’ waarmee klanten hun wagenpark en mobiel materiaal, maar ook hun teams op het terrein kunnen beheren. De oplossingen van Viasat Connect Belgium, beschikbaar in SaaS-modus, worden in Europa en Afrika verdeeld via een netwerk van partners, zowel resellers als integrators. In zijn hoofdvestiging in Haren in de Brusselse regio houdt de onderneming zich bezig met R&D en de productie van hardwareoplossingen.

Over Viasat Group

Viasat Group, opgericht in Italië in 1974, is een groep gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en distributie van telematicaproducten en -diensten voor de verzekeringssector en het beheer van wagenparken. Viasat is via zijn filialen vertegenwoordigd in Spanje, Portugal, Italië, Roemenië, Polen, België en het Verenigd Koninkrijk, evenals in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika via zijn netwerk van distributeurs. Met meer dan 630.000 onderling verbonden resources binnen de groep, bijna 500 toegewijde en gedreven medewerkers en een omzet van nagenoeg 46 miljoen euro in 2015 is het bedrijf goed gepositioneerd om de mogelijkheden van IoT te benutten.